MSN Messenger Special

Inhoudsopgave

 
Wilt u adverteren in onze nieuwsbrief? Dat kan! Meer informatie...
Microsoft lanceert misschien Windows XP Reloaded!

De softwarefabrikant onderzoekt momenteel de mogelijkheden om ná de introductie van service pack 2 het besturingssysteem uit te kunnen breiden. Experts menen dat deze verkenning, onder de codenaam Windows XP Reloaded, kan leiden tot een tussentijdse versie van Windows.  

Bron: Webwereld


Internet Portaal

Startkabel.nl, de nummer 8 van meest bezochte websites in Nederland in 2003, heeft zijn Internet dochter geheel herzien. Dit heeft als resultaat dat de pagina bol staat met nieuwe links, software, tips en trucs voor uw computer. Meer informatie over deze pagina vind u op:

Internet Startkabel


Heeft u ook vragen?
Heeft u ook vragen met betrekking tot uw computer software of hardware? Stel uw vraag op ons forum.

Het is aan te bevelen om u eerst eenmalig gratis te registreren. In dat geval krijgt u er enkele handige opties bij. Nu kunt u bijvoorbeeld onderaan elk bericht de optie 'Notify me when a reply is posted' aanvinken en krijgt u automatisch een e-mail indien er gereageerd is.

Aan of afmelden
Wilt u deze ComputerMail Nieuwsbrief niet meer ontvangen, of juist wel, en wilt u ook graag een vriend of collega attenderen op deze dienst, dan kunt u, of uw vriend en/of collega gebruik maken van het inschrijfformulier op onze website.

Advertenties:



Van de redactie:
Aan en afmelden nieuwsbrief
Heeft u ook vragen?
Computermail.nl offline en nieuw forum

Nieuws
Filesites moeilijk te bereiken door slecht weer
Nieuw computervirus waart rond
MSN Messenger populair

Computer tips en trucs:
Verschillen virus, worm en trojan

Tips voor MSN messenger gebruikers



Filesites moeilijk te bereiken met slecht weer

Diverse fileinformatiesites hebben donderdag extra veel bezoekers ontvangen vanwege de hevige sneeuwval. Anwb.nl moest zelfs even uit de lucht.

Volgens David Veldt van de ANWB is het nog nooit zo druk geweest op de website. "We zagen vanochtend het bezoekersverkeer verdrievoudigen." Anwb.nl ging zelfs vijf minuten uit de lucht om de server te herstarten, aldus Veldt. Tussen zeven uur en half elf vanmorgen telde de website meer dan 500.000 bezoekers, aldus de ANWB.

Ook de server van Trafficnet.nl had het zwaar te verduren. Volgens sitebeheerder Sebastiaan Raaphorst zorgde de slechte bereikbaarheid van de Anwb-site voor extra verkeer op Trafficnet.nl. "We hebben ruim vier keer zoveel bezoekers gehad als op een normale ochtend."

Bron: Webwereld.nl

Computermail last van computerproblemen
Als je bovenstaand bericht leest moet je waarschijnlijk wel even lachen. Een website over storingen in het verkeer die last heeft van slecht weer. Wat heb je er dan aan? Maar dat soort dingen gebeuren! Net als dat Computermail.nl, het adviesorgaan op internet met betrekking tot computerproblemen, afgelopen week de hele week lastig te bereiken was, en geen berichten meer heeft staan op het forum. Inderdaad Computermail.nl had computerproblemen.

Door een servercrash was de site uit de lucht, en is het gehele forum verloren gegaan. Gelukkig was van de site en alle oude nieuwsbrieven een backup gemaakt dus de site is inmiddels weer in de lucht. Iedereen die zich aangemeld had op het forum moet zich echter weer even opnieuw inschrijven. Onze excuses voor het ongemak!


Nieuw computervirus waart rond

Nederlandse internetgebruikers ondervinden momenteel veel last van een nieuw virus. De worm Netsky.C steekt ingenieus in elkaar, waardoor de virtuele indringer eenvoudig in staat is om anti-virussoftware te omzeilen.

Bron: Computable

Worm? Is dat gewoon een virus?
Steeds vaker verschijnen er op internet woorden als Trojans, Worms, Spiders etcetera. Maar het zijn allemaal bestanden die door een goede virusscanner worden tegengehouden. Is een Worm dan een virus? Nou nee, niet direct. Een virus heeft als eigenschap dat het zodra het uw computer binnenkomt daar bestanden langzamerhand gaat infecteren, en mogelijkerwijs stukmaken. Sommige mensen maken echter bestanden die er niet zo zeer op uit zijn om de ontvanger kwaad te doen, maar zijn bezig een aanval te doen op bijvoorbeeld bedrijven als Microsoft.

Nu is een aanvaller voor Microsoft gemakkelijk te zien en te blokkeren. Echter wanneer deze persoon door middel van een Worm, bij heel veel computers een bestand installeert wat hetzelfde doet als hij, (bijvoorbeeld de computer van Microsoft aanvallen) dan krijgt Microsoft een aanval van bijvoorbeeld miljoenen computers tegelijk, en Microsoft kan niet zien waar het vandaan komt. U als gebruiker merkt hier soms weinig van. Toch is het beter deze Wormen buiten de deur te houden, omdat het vaak bestanden achterlaat die later zonder uw weten weer dingen kunnen gaan doen, en vaak dan wel schadelijk kunnen worden voor u persoonlijk.

Een Trojan is veel te vergelijken met een Worm, maar zijn hoofddoel is alleen binnenkomen om de maker ervan toegang te geven tot de computer die geinfecteerd is. Zo kunnen ze makkelijk uw computer hacken, maar in de meeste gevallen veranderd een Trojan uw Startpagina, of krijgt u veel pop-ups tijdens het surfen. Ze zijn vaak lastig te verwijderen, dus het is zaak ervoor te zorgen dat ze al niet binnenkomen!


MSN Messenger populair

Alhoewel MSN messenger al een tijdje bestaat, is het momenteel echt wereldwijd razend populair. MSN messenger is een klein programma waarmee u kunt praten met contactpersonen. Deze contactpersonen stelt u zelf in door middel van hun e-mail adres toe te voegen aan uw contactpersonen lijst, en zodra deze persoon op het internet komt, krijgt u een kleine melding dat deze zich heeft aangemeld. U kunt dan heel makkelijk op deze melding klikken, een bericht typen en met een druk op de knop verzenden waarna deze direct op de ander zijn scherm verschijnt. MSN messenger is gratis en tegenwoordig al bij de nieuwste Windows versies automatisch geinstalleerd. Alles wat u moet doen is uw e-mail adres toevoegen aan het MSN paspoort, en u kunt beginnen.

U herkent MSN messenger aan het blauwe mannetje bovenaan in de Internet Explorer, of indien u het al heeft geinstalleerd, rechtsonderaan naast de tijdmelding. MSN messenger is in korte tijd marktleider geworden als chat programma. Waarschijnlijk omdat het programma heel makkelijk in gebruik is. Met een paar kliks met de muis heeft u zichzelf aangemeld, nieuwe contactpersonen toegevoegd, en kunt u al in een diep gesprek met deze personen zijn! Heeft u nog geen MSN messenger maar hier wel interesse in dan kunt u dit gratis downloaden van de website van MSN.

Tips voor MSN messenger gebruikers
Wellicht wist u dit allemaal al en maakt u al dagelijks gebruik van MSN messenger? Ook dan hebben wij wellicht enkele handige tips voor u!

Tip 1: Automatisch opstarten van MSN uitschakelen
Telkens wanneer u MSN messenger opent, verschijnt automatisch een nieuw Internet Explorer scherm met daarop MSN.nl. Wilt u dit uitschakelen? Dat kan. U klikt eerst onderaan op het blauwe poppetje naast de tijd. Het hoofdmenu van MSN messenger verschijnt. Klik bovenaan op EXTRA en in het menu wat verschijnt kiest u OPTIES. Hier kunt u alle opties beheren van MSN messenger. Zo kunt u op het tabblade ALGEMEEN bijvoorbeeld uitschakelen dat MSN anonieme informatie over u mag verzamelen, of dat er telkens bij het opstarten een scherm met MSN.nl verschijnt.

Tip 2: Nieuwe mensen ontmoeten
Indien u nog niet veel mensen kent is het misschien leuk om met dit programma nieuwe mensen te leren kennen. Wilt u zichzelf even voorstellen of bent u op zoek naar nieuwe mensen dan kunt u een bericht plaatsen of lezen op ons forum.

Tip 3: Versier uw berichten en messenger
In de nieuwe messenger kunt u een foto (avatar) van uzelf naast uw berichten plaatsen. De mensen die met u praten kunnen deze foto zien. Heeft u echter geen digitale camera of vind u een leuk plaatje leuker, dan kunt u online een avatar zoeken en plaatsen. Ook kunt u leuke achtergronden voor de MSN messenger vinden, of smilies (gele gezichtjes die uw emoties tonen) van internet downloaden om zo uw berichten nog leuker en gekker te maken.

Enkele interessante sites met MSN downloads als plaatjes (avatars) achtergronden (skins) of smilies (emoticons) zijn deze 5:
2Emoticons.nl
Mess-Icons.nl
MSNskins.be
Messengerworld.nl
MSN.Startkabel.nl


Computermail.nl nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief is verzorgd door: Computermail.nl in samenwerking met Zietuwel.nl