Nieuwsbrief Januari 2004

Inhoudsopgave

 
Wilt u adverteren in onze nieuwsbrief? Neem contact met ons op dmv een e-mail.
Recente Oplossingen:
BCC berichten en uw contacten privé houden

'Vaak krijg ik leuke of grappige berichten welke ik dan aan veel contacten in mijn adressenboek stuur. Nu heb ik echter van een van mijn contacten uit het adressen boek de vraag gekregen of ik zijn e-mail niet naar al mijn contacten wil sturen maar deze in de geheime optie kan zetten. Hoe doe ik dat?'

Zoals inmiddels bij veel mensen welbekend, zijn virussen erg happig op grote adressenboeken, omdat zij nadat zij zich in een computer hebben geïnstalleerd, zelf kunnen doorsturen naar contacten uit het adressenboek
. Misschien bent u hier niet zo bang voor omdat u een goede virusscanner heeft, maar misschien heeft een van uw contacten deze niet. Indien u alle adressen in het 'aan' gedeelte zet, kunnen deze allemaal ook alle andere adressen zien waar u het heen heeft gestuurd. Erger nog, niet alleen zij maar ook mogelijke virussen zien deze adressen. Op deze manier bent u misschien wel de veroorzaker van een virus bij een van uw contacten! En zelfs zonder virus, niemand hoeft toch te weten wie u allemaal in uw adressenboek heeft staan?

Om er nu voor te zorgen dat de adressen gewoon privé blijven kunt u deze in het BCC (blind copy) vak zetten.

MS Outlook gebruikers zien deze in eerste instantie nog niet. Omdeze te activeren klikt u eerst bovenaan op Beeld / hier vinkt u het veld BCC aan. Bij de volgende e-mail die u verstuurd naar meerdere mensen kunt u hier adressen inzetten welke niet gezien hoeven te worden door de ontvanger.


Meer Office tips
Meer tips voor MS Word of andere Office programma's zijn te vinden op de MS-Office dochter van Startkabel.

Heeft u ook vragen?
Heeft u ook vragen met betrekking tot uw computer software of hardware? Stel uw vraag op ons forum.

Het is aan te bevelen om u eerst eenmalig gratis te registreren. In dat geval krijgt u enkele handige opties erbij. Nu kunt u bijvoorbeeld onderaan elk bericht de optie 'Notify me when a reply is posted' aanvinken en krijgt u automatisch een e-mail indien er gereageerd is.

Aan en afmelden
Wilt u deze ComputerMail Nieuwsbrief niet meer ontvangen, of juist wel, en wilt u ook graag een vriend of collega attenderen op deze dienst, dan kunt u, of uw vriend en/of collega gebruik maken van het inschrijfformulier op onze website.

Advertenties:


Van de redactie:
Januari MS Word editie
Een nieuw forum
Aan en afmelden nieuwsbrief
Heeft u ook vragen?

Nieuws:

Belgen betalen online met fictieve rekeningnummers
Internetters zeggen vaarwel tegen stoffig imago

MS Office Word tips en trucs:

Zoek recent bestand (Word 2000 en XP)
Tabellen met kleuren (Word 97/2000/XP)
Terug naar de laatste bewerking
Tekstblokken indelen met Enter
Hyperlinks verwijderen

Overige tips en trucs:
BCC berichten en uw contacten privé houden

Van de redactie: Januari MS Word editie
Welkom bij de Januari 2004 editie van Computermail.nl. Als het goed is heeft u al een speciale editie heeft ontvangen over het downloaden van muziek, aangezien wij hier in korte tijd al veel vragen over ontvangen hebben. Ook deze januari editie is weer een speciale uitgave en dit keer over het MS Office programma Word. Dit keer zelfs geheel in style.

Zijn dit niet de onderwerpen waar u op zat te wachten toen u zichzelf aanmelde als abonnee? Laat ons dan eens weten welke onderwerpen u meer interesseren door hier een berichtje te plaatsen op ons forum. U kunt berichten anoniem plaatsen (klik reply om een bericht te plaatsen) of uzelf registreren voor nog meer gebruikers opties van ons forum.

Advertenties:


Aanbieding: Computer Idee: 12 nummers 15 euro!

Van de redactie: Een nieuw forum

Sinds 15 januari 2004 heeft Computermail.nl haar eigen forum voor vragen van abonnees op het gebied van computers. Wellicht indien het forum later vrij veel bezocht zal worden zal deze worden uitgebreid met nieuwsberichten of extra opties. In eerste instantie is het forum echter opgericht omdat wij overbeladen werden met e-mails met vragen over van alles en nog wat. Veel van deze vragen zijn misschien ook door andere bezoekers op te lossen en veel mensen vroegen dezelfde vragen. Op deze manier kunt u vragen van andere bezoekers ook lezen en kunnen andere mensen uw vraag ook beantwoorden.

Zo hoeft u nooit meer bang te zijn dat uw e-mail zomaar verdwijnt in het niets, en indien u zich registreert kunt u ook de optie aanvinken, dat zodra er iemand op uw vraag reageert, u hier door middel van e-mail op de hoogte wordt gehouden. Zo merkt u nog steeds per e-mail wanneer iemand antwoord heeft op uw specifieke computervraag.


Nieuws: Belgen betalen online met fictieve rekeningnummers
De Belgen beschikken sinds kort over een veilig betaalsysteem voor online winkelen. Of het ook het Ei van Columbus is, moet de praktijk nog uitwijzen, maar het heet "Internet Numbers" en het werd ontwikkeld door de Belgische Citibank in samenwerking met Orbiscom.

Bron: Emerce

Online betalen met fictieve rekeningnummers. Wat vind u hiervan? Reageer en praat mee! (U kunt reageren door op de knop 'post reply' te klikken)


Internetters zeggen vaarwel tegen stoffig imago
AMSTERDAM Een typische internetgebruiker kan het stoffige imago aan de kant schuiven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat internetters vijf uur minder televisie kijken en sociaal erg begaafd zijn. Dit meldt Reuters woensdag.

Bron: Nu.nl

Graag horen wij ook uw mening over dit onderwerp. Bent u door internet meer boeken gaan lezen en mensen gaan bezoeken? Reageer en praat mee! (U kunt reageren door op de knop 'post reply' te klikken)

Zoek recent bestand (Word 2000 en XP)
Op zoek naar een Word-document, maar geen idee meer hoe het bestand heet en waar het is opgeslagen? Geen probleem als het bestand nog in de lijst met recente documenten staat. Open het programma Word en kies dan Bestand/Open. Klik als het bijbehorende dialoogvenster verschijnt op Geschiedenis (History) om een overzicht te laten verschijnen van de laatste twintig bestanden waaraan gewerkt is. Dubbelklik op het gezochte bestand.

Is het langer geleden en weet u nog wel tekst uit het document, of de titel, maar niet waar het staat? Klik onderaan uw scherm op Start/Zoeken/Documenten om het document te zoeken op uw computer.

Tabellen met kleuren (Word 97/2000/XP)

Wist u dat het erg eenvoudig is een tekstvak in Word te voorzien van kleuren? Kleuren vallen extra op, in een handleiding of een werkstuk een kleine tabel met een rode tekst en zwarte achtergrond zullen altijd worden gelezen.
 
Open een leeg Word-document en kies in het menu Invoegen de optie Tekstvak. Selecteer dit tekstvak en kies in het menu Opmaak voor de optie Tekstvak. Klik in het dialoogvenster bij de optie Kleur op het pijltje en kies Opvuleffecten. Kies vervolgens voor Twee Kleuren en kies de gewenste twee kleuren en de richting waarin de kleuren moeten verlopen. Klik tot slot tweemaal op OK.


Terug naar de laatste bewerking
Om terug te gaan naar een laatste bewerking binnen het document
Heeft u een handeling gedaan maar is deze niet correct? Met de toetsencombinatie CTRL + Z maakt u de laatste wijziging ongedaan.

Heeft u een document opgeslagen maar wilt u verder waar u gebleven was?
Word onthoudt altijd de laatste positie van de cursor binnen een door u opgeslagen document. Om direct naar die positie te gaan, moet je tijdens het openen de toetsencombinatie Shift + F5 ingedrukt houden. Door nog een keer op Shift + F5 te drukken, kunt u teruggaan naar de een na laatste cursorpositie en via dezelfde combinatie zelfs nog een stap verder terug. Altijd handig als je middenin een tekst het bestand hebt afgesloten.

Tekstblokken indelen met Enter
Heeft u ook wel eens dat u tekst veranderd, en dat dan maar de helft van het document veranderd en u dezelfde handeling dus erg vaak opnieuw moet toepassen, bijvoorbeeld lettertype veranderen of uitlijnen van de tekst?

Indien u tijdens het typen op de toets Enter drukt komt u op een volgende regel. Met nogmaals Enter krijgt u een witte regel tussen de tekst. Indien u dit doet met Shift Enter lijkt hetzelfde te gebeuren. Word zelf ziet dit echter nog steeds als dezelfde tekst. Indien u de bovenste regel van deze meerdere alinea's dus nu anders uitlijnt, zal de hele tekst nu wel mee veranderen.

Indien het echt een heel nieuw onderwerp is kunt u in plaats van een normale Enter ook CTRL Enter intypen. Dan verschijnt automatisch de volgende pagina en kunt u de tekst op de vorige pagina bijwerken hoeveel u wilt, maar het nieuwe onderwerp komt dan altijd bovenaan een pagina. Aan te raden voor werkstukken of nette rapporten.

Hyperlinks verwijderen

Indien u in Word-documenten een internet adres schrijft, of bijvoorbeeld teksten kopieert van bijvoorbeeld een website naar Word, krijgt u te maken met hyperlinks in de tekst. Deze worden blauw en onderstreept en indien u erop klikt opent automatisch deze pagina.

Soms is dat handig, omdat je direct door kunt klikken naar de betreffende website. Soms is het echter bijzonder irritant, omdat iedere keer als je per ongeluk op zo'n link klikt automatisch Internet Explorer wordt geopend. Gelukkig kunt u deze hyperlinks eenvoudig veranderen in normale tekst: Klik op de link met uw rechtermuisknop / Klik op H (hier kunt u de link bewerken) / Klik op W om deze te verwijderen. De link is nu weer normale tekst.

Computermail.nl nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief is verzorgt door: Computermail.nl in samenwerking met: Zietuwel.nl