Muziek Special 2004

Inhoudsopgave

 
Wilt u adverteren in onze nieuwsbrief? Neem contact met ons op dmv een e-mail.
Waarschuwing:
Worm binnen MSN Messenger

Een nieuwe worm heeft het voorzien op gebruikers van Microsofts programma MSN Messenger. De gevolgen van Jitux.A zijn echter miniem.

Het virus komt het instant messaging (im) programma binnen in de vorm van een berichtje met het verzoek om op een bepaalde url te klikken.

Indien chatters op deze link klikken, wordt het bestand jituxramon.exe gedownload. Dit bestand 'verstopt' zich in het geheugen van de pc en stuurt dezelfde uitnodiging elke vijf minuten naar alle opgeslagen contacten.

Jitux lijkt verder geen schade aan te richten, aldus antivirusbedrijf Panda , die de worm als een van de eerste ontdekte. Diverse virusbestrijders hebben hun virusdefinities inmiddels bijgewerkt.

Bron: Webwereld


Helft van Kazaa-downloads bevat virus

Kazaa vormt een van de grootste bedreigingen op internet als het gaat om virusbesmetting. Bijna de helft van de downloads zou besmet zijn.

Dit blijkt althans uit een onderzoek van TruSecure, een it-beveiligingsbedrijf in Amerika. Volgens onderzoeker Bruce Hughes bevat 45 procent van de files een opzettelijk verspreid virus, een Trojaans paard of worden er poorten opengezet van binnenuit.

Hughes adviseert bedrijven hun personeel te waarschuwen voor peer-to-peeractiviteiten. Volgens hem vormt het gebruik van bestandsdeling een groot gevaar voor zowel het zakelijk als het privé internetgebruik.

Bron: Webwereld


Heeft u ook vragen?
Heeft u ook vragen met betrekking tot uw computer software of hardware? Stel uw vraag op ons forum.

Het is aan te bevelen om u eerst eenmalig gratis te registreren. In dat geval krijgt u enkele handige opties erbij. Nu kunt u bijvoorbeeld onderaan elk bericht de optie 'Notify me when a reply is posted' aanvinken en krijgt u automatisch een e-mail indien er gereageerd is.

Uw eigen nieuwsbrief

Wilt u ook graag een eigen nieuwsbrief starten? Maar dan een zonder reclame, professioneel, en een waarin alle clicks en opens van e-mailtjes precies worden bijgehouden, zodat u later altijd kunt terugkijken wie welke informatie uit uw nieuwsbrief gebruikt heeft? Dat kan! Daarvoor kunt u contact opnemen met Zietuwel.nl. U kunt dit doen door een e-mail te sturen naar info@Zietuwel.nl onder vermelding van 'Corporate Magazine'.

Bron: Zietuwel.nl
 


Aan of afmelden
Wilt u deze ComputerMail Nieuwsbrief niet meer ontvangen, of juist wel, en wilt u ook graag een vriend of collega attenderen op deze dienst, dan kunt u, of uw vriend en/of collega gebruik maken van het inschrijfformulier op onze website.

Advertenties:
Van de redactie:

Aan en afmelden nieuwsbrief
Heeft u ook vragen?
Uw eigen nieuwsbrief

Nieuws:

Groeiende interesse legale muziekdiensten
Helft van Kazaa-downloads bevat virus
Napster verkoopt prepaid muziekpakketten


Computer tips en trucs:
Waarschuwing: Worm binnen MSN Messenger
Muziek downloaden


Groeiende interesse legale muziekdiensten

Het gebruik van filesharing-programma's als Kazaa is in de Verenigde Staten op zijn retour, terwijl de interesse voor Napster en Apple's iTunes MusicStore groeiende is. Dit komt naar voren in onderzoek van ComScore en Pew Internet & American Life Project.

Het aantal downloaders liep in de afgelopen drie jaar terug van 35 miljoen tot 18 miljoen, aldus Pew Internet & American Life Project, een non-profit onderzoeksgroep, en onderzoeksbureau ComScore. Als percentage op het totale aantal internetters liep het aantal downloaders daarmee terug van 29 tot 14 procent.

Pew Internet en ComScore suggereren dat de dreiging van de platenindustrie met rechtszaken downloaders heeft afgeschrikt. In juni bezochten nog 35 miljoen unieke bezoekers Kazaa, aldus de statistieken van ComScore. Na de bekendmaking van muziekorganisatie RIAA dat rechtszaken tegen muziekuitwisselaars zouden volgen (eind juni) en de verzending van de dagvaardingen (augustus) daalde het aantal bezoekers tot 26 miljoen in oktober.

Bron: Emerce


Napster verkoopt prepaid muziekpakketten
Muziekdienst Napster start half februari met de verkoop van kant-en-klare pakketten om muziek te downloaden en op cd te branden.

De 'Napster Burnpak'-pakketten zijn tot stand gekomen dankzij de samenwerking van Roxio, eigenaar van Napster, met Imation, Case Logic en Target. De pakketten worden zowel online verkocht als in de Target -warenhuizen. Dit is de eerste stap waarbij de activiteiten van Napster en Roxio duidelijk samensmelten.

Het Napster Burnpak bestaat uit een prepaidtegoed voor de muziekdienst Napster (ter waarde van 14,95 dollar), Napster 2.0-software en Roxio-software plus enkele Napster-cd-r's om de muziek op te branden.

Wat het Napster Burnpak gaat kosten, is nog geheim. De prijs zal kort voor de introductie worden onthuld, aldus Roxio.

Bron: Webwereld

Muziek downloaden

Muziek downloaden is ondanks alle bovenstaande berichten nog steeds een van de meest gebruikte toepassingen van het internet. Maar is dat nu illegaal? Krijg je er nu werkelijk virussen van? Hoe gaat het nu precies in zijn werk? Roddels en feiten op een rijtje:

Muziek downloaden
Er zijn verschillende manieren om muziek te downloaden via het internet. Het bekendste programma om muziek, films, games, gratis te kunnen downloaden is het programma KaZaA (www.kazaa.com). KaZaA is veel in het nieuws geweest, het zou illegaal zijn, virussen bevatten en alle gebruikers zouden hard aangepakt worden in verband met copyright schendingen.

Illegaal of legaal?
Het programma KaZaA is onlangs legaal bevonden. (bron: Automatiseringsgids) het gebruik ervan kan dan ook niet illegaal zijn. Mensen mogen best gebruik maken van KaZaA en je kunt het dus rustig op uw computer laten staan om zo nu en dan liedjes mee te downloaden. Echter net als met alle andere vormen van copyrights blijft het nog steeds verboden om producten te maken zonder de goedkeuring van de auteur. Het is dus nog steeds niet toegestaan om de laatste top 40 even rustig van internet af te halen. KaZaA is legaal als software om, indien je bijvoorbeeld een oude plaat of CD heeft met veel krassen die niet meer leesbaar is, dit nummer op internet op te zoeken en een nieuwe CD te branden. In dat geval heb je namelijk gebruikersrecht van de auteur betaald, en deze zijn niet gelimiteerd tot de levensduur van een plaat / CD. Het kopieren is dan natuurlijk wel alleen voor eigen gebruik.

Virussen en spyware binnen KaZaA?
De bestanden die je vind met KaZaA zijn niet van het bedrijf zelf. Indien je aangesloten bent met KaZaA maakt het een map aan met gedeelde bestanden. Deze bestanden zijn door andere mensen die ze door middel van te zoeken binnen KaZaA zijn tegengekomen te vinden. KaZaA kan dan ook niet met zekerheid zeggen dat deze bestanden veilig en virusvrij zijn. Het is aan jezelf om ervoor te zorgen dat je een goede virusscanner bezit, en rekening houd dat sommige bestanden van andere mensen op internet besmet kunnen zijn. Wie weet waar zij ze weer vandaan hebben gehaald? Ook bevat KaZaA spyware. Dit is mede om adverteerders gerichter te kunnen laten adverteren. Echter veel adverteerders zijn ongewenste programma's die zichzelf installeren op uw computer, en bijvoorbeeld uw startpagina van internet veranderen.

Van KaZaA is ook een “lite” versie, die veiliger is en niet zoveel spyware bevat als de gewone originele KaZaA. Dit programma bestaat +/- 5 jaar en heeft al een overdonderend succes bij meer dan 8.000.000 personen! Deze lite versie is niet van het bedrijf zelf maar wordt door andere mensen uitgegeven. KaZaA zelf is hier niet blij mee en wil het dan ook aanpakken. Of dit werkelijk gaat gebeuren is nog niets over bekend, en KaZaA zal zijn eigen naam hoog willen houden. Je kunt dus rustig gebruik maken van KaZaA lite totdat er werkelijk iets ondernomen wordt.

Morgen een bon op de mat?
Aangezien KaZaA niet illegaal is, krijgt je geen boete indien je hier gebruik van maakt. Jezult dus nooit een boete krijgen omdat jehier gebruik van maakt, tenzij de auteursrechten organisatie kan aantonen dat je niet alle rechten zelf eerst gekocht hebt. Een beetje DJ in de kroeg heeft eigenlijk alle liedjes en dus ook de rechten om deze liedjes voor eigen gebruik een kopie te maken. De organisatie Buma Stemra is echter van mening dat ook het verspreiden van de liedjes niet legaal is, dus indien je alle bestanden deelt met andere gebruikers, zou dit volgens hen illegaal zijn.

Hier zijn nog weinig rechtzaken over geweest en het kan dus verstandig zijn om deze optie uit te zetten of na elke sessie even de bestanden uit de gedeelde map te halen en ergens anders op de harde schijf op te slaan. Het is nog niet duidelijk of Buma Stemra werkelijk gelijk heeft in deze bewoording, maar uiteraard is het voor de muzikant niet fijn om alle liedjes onverkocht via internet verspreid te zien gaan. Let dus wel op of wat je met KaZaA doet werkelijk verantwoord is.

Wat is de boete?
Indien je werkelijk alles zomaar download, en ook verspreid zonder hier de rechten van te bevatten (zodat iedereen het kan downloaden), kan de politie je hiervoor een boete aanrekenen van +/- € 5.000.
Indien je betrapt word op illegaal downloaden van muziek, kan dit een boete kosten van +/- € 21.000 + het bedrag dat de auteur (de zanger van wie je het muziek gedownload heb) vraagt. En dit kan tot maximum € 10.500 gaan. Het is dus niet verstandig lukraak de leukste liedjes te gaan downloaden die je anders in de winkel wilde kopen.

Muziek online kopen
Sinds kort kan je ook legaal liedjes downloaden op het internet. Hiervoor betaal je een bepaald bedrag (bv. 10 euro, om 8 liedjes te downloaden). Dit is volledig legaal. En hierop maak je nog winst, dan een volledige cd te kopen. Maar deze manier van downloaden, is nog niet populair, en er zijn nog maar 5% van de internetters van heel Europa die hiervan gebruik maken.

Een goede keuze om legaal, veilig muziek te downloaden van internet is volgens Computermail.nl Weblisten.com (in het midden een vlag om NL versie te krijgen.) Dit programma kost 7,21 euro voor 10 nummers, of 75 euro voor 3 kwartalen. Er zijn ook andere mogelijkheden.

Bestanden afspelen

Via de computer

Op de computer kan je muziek afspelen. Dit met behulp van een programma. Eén van de veelgebruikte maar onvriendelijkste en traagste programma is Windows Media Player. Hiermee kan je zowel muziek laten afspelen, downloaden op het internet alsook muziek op cd branden. En muziek vanuit een cd op je computer kopiëren.

Op www.winamp.com vindt je het bekendste en nogal redelijk snelle player. Winamp is op enkele jaren tijd al aan haar 5 de editie toe. Op Winamp.com kan je nu Winamp 5.0 downloaden. Met dit programma kan je muziek laten afspelen, je eigen playlist maken en opslaan, van uiterlijk veranderen, en speciale geluiden toevoegen bij het afspelen van je muziek. Met dit programma kan je echter geen cd's branden of kopiëren. Dit programma is gratis en bevat leuke effecten.

Afspelen op CD spelers
De meeste liedjes die u van internet download zijn MP3 formaat. Deze kunt u prima met uw computer afspelen, maar niet in uw oude CD speler.
Op internet kan je duizenden programma's downloaden op cd's te branden die je daarna op een cd-speler kan afspelen. Eén van de bekendste, goedkoopste en gebruiksvriendelijkste programma is Nero Burning Rom van Ahead. Ahead is al aan versie 6.0 van dit bekendste programma. Is deze versie kan je cd's branden met de volgende inhoud:

Je kunt een demo versie downloaden op www.nero.com

MP3 files kan omzetten in .wav
Met het programma Nero Burning Rom 6.0 kan je hiermee muziekbestanden omzetten in eender welk formaat. Bv. Mp3 à mp1, mp3 à wav, ... Dit gaat met behulp van menu “extra” en de optie “save tracks/nummers opslaan” te kiezen. Hier kan je dan je muziek omzetten in eender welk formaat.

Let op, van de juiste map te kiezen waar deze opgeslagen moet zijn en de juiste titel als ook formaat te kiezen!

Nu kun jezelf via internet uw eigen CDs samenstellen, of eindelijk weer eens die liedjes afspelen die je vroeger altijd zo leuk hebt gevonden! Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen door middel van e-mail.

Veel muziekplezier!

Bron: Computermail.nl

Computermail.nl nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief is verzorgt door: Computermail.nl in samenwerking met: Zietuwel.nl