Nieuwsbrief December 2003

Inhoudsopgave

 
Wilt u adverteren in onze nieuwsbrief? Neem contact met ons op dmv een e-mail.
Recente Oplossingen:
Wat is precies 'Zippen'?

Veel bestanden zijn op internet te groot, om deze zomaar te kunnen downloaden (van internet naar uw eigen computer verplaatsen). Soms passen ze soms niet op een diskette, of verwacht je dat je veel bestanden lang niet zult gebruiken.

In dat geval kun je deze 'Zippen'. Zippen is afgeleid van WinZip, een programma dat bestanden 'inpakt'. Je moet het zien als een verhuiswagen. Daar past heel veel in, maar je kunt er dan niet direct gebruik van maken. Door te zippen haal je ruimtes weg welke het programma even niet nodig heeft, en wordt het bestand dus veel kleiner.

Je moet het wel weer uitpakken voor je hier gebruik van kunt maken. Hiervoor zijn veel verschillende programma's, en van de meesten is wel een gratis kleine editie te vinden. Je kunt eens kijken op www.Winzip.com of als deze je niet bevalt surfen naar www.Download.com en bij zoekwoorden het woord 'ZIP' invoeren. Je krijgt dan redelijk veel resultaten.

Het is even lastig om je in te beelden, maar het is redelijk makkelijk om van een ZIP programma gebruik te maken. Je opent het programma, zoekt naar het bestand en 'extract' (pakt uit) in de directory naar keuze. Daar wordt dan het programma (of een Setup systeem wat weer een soort Zip is) voor je neergezet.


Bron: Computermail.nl


Heeft u ook vragen?
Heeft u ook vragen met betrekking tot uw computer software of hardware? Stel uw vraag op ons forum.

Het is aan te bevelen om u eerst eenmalig gratis te registreren. In dat geval krijgt u enkele handige opties erbij. Nu kunt u bijvoorbeeld onderaan elk bericht de optie 'Notify me when a reply is posted' aanvinken en krijgt u automatisch een e-mail indien er gereageerd is.

Uw eigen nieuwsbrief

Wilt u ook graag een eigen nieuwsbrief starten? Maar dan een zonder reclame, professioneel, en een waarin alle clicks en opens van e-mailtjes precies worden bijgehouden, zodat u later altijd kunt terugkijken wie welke informatie uit uw nieuwsbrief gebruikt heeft? Dat kan! Daarvoor kunt u contact opnemen met Zietuwel.nl. U kunt dit doen door een e-mail te sturen naar info@Zietuwel.nl onder vermelding van 'Corporate Magazine'.

Bron: Zietuwel.nl
 


Aan of afmelden
Wilt u deze ComputerMail Nieuwsbrief niet meer ontvangen, of juist wel, en wilt u ook graag een vriend of collega attenderen op deze dienst, dan kunt u, of uw vriend en/of collega gebruik maken van het inschrijfformulier op onze website.

Van de redactie:
Van de redactie: Cindy!
Nieuw zusje: Gamesnews.nl
Aan en afmelden nieuwsbrief
Heeft u ook vragen?
Uw eigen nieuwsbrief

Nieuws:

Maandag drukste dag
Eenderde internetters dagelijks online

Computer tips en trucs:

Kerstkaarten versturen: Etiketten uitprinten
Kerstkaarten versturen via internet
Kadotip: Proefabonnement op een tijdschrift
Wat is precies 'Zippen'?


Van de redactie: Cindy!

Computermail.nl heeft een nieuwe freelance redactie medewerker: Cindy. Even voorstellen: "Ik werk parttime bij een export bedrijf, woon samen, en mijn grootste hobby is de computer.

Mijn eerste computer was nog zo'n grote kast zonder geheugen, met 2 floppy's.
Hier is mijn verslaving begonnen, ik kreeg wat spelletjes van iemand, vervolgens een boek gekocht want alleen spelletjes doen ben je gauw zat, cursus gevolgd, ja en daarna moest er toch een echte computer gekocht worden.

Mijn tweede computer was er een met Windows '95, en heel veel problemen.
Gelukkig was er altijd wel iemand die me kon helpen, en juist omdat ik daar veel problemen mee heb gehad ben ik me nog meer gaan verdiepen in computers.

Nu heb ik een computer met Windows XP en kan ik ook eens een ander helpen wanneer die problemen heeft."

Cindy is nu freelance redactie medewerker voor Computermail.nl Toch is onze zoektocht nog niet ten einde, wilt u ook graag schrijven in onze nieuwsbrief? Word dan ook redactie medewerker! Meer informatie...


Van de redactie: Gamesnews.nl

Computermail.nl is zo'n succes dat de makers nog een nieuwsbrief hebben opgestart: Gamesnews.nl. Hierin staat elke keer het laatste nieuws voor games. Met name de X-box, Playstation 2, Gamecube en PC computer spellen zullen hierin uitgebreid worden behandeld.

Voor meer informatie surf naar Gamesnews.nl


Nieuws: Een op de drie, dagelijks online
Een op de drie Europese internetters is nu dagelijks online te vinden. Internet is inmiddels goed voor 10 procent van de mediaconsumptie. Dit zegt de European Interactive Advertising Association.

Bron: Emerce


Kerstkaarten versturen

Het kerstkaarten versturen is elk jaar altijd weer een hele klus; kaarten uitzoeken, uitzoeken wie nu wel en wie nu niet een kerstkaart moet ontvangen, en wat er bij iedereen geschreven moet worden. Om u hier nu van dienst te kunnen zijn heeft Cindy voor u een handige tip: Maak nu een database met adressen via Microsoft Word, om zo adres etiketten uit te printen voor al uw kerstkaarten. Volgend jaar scheelt dit alvast een hoop werk met uitzoeken wie nu wel en niet een kaart moet ontvangen!

Werkwijze -Adres etiketten maken in Word
Maak eerst een adressenbestand, dit doet u als volgt
Open Word klik op- Extra- Brieven en Verzendlijsten- afdruk samenvoegen
Klik op- Etiketten
Ga naar volgende-
Begindocument selecteren
Klik op opties
K
ies de stickerformaat
Ga naar adressen selecteren- een nieuwe lijst typen
Klik op- Maken ( dit hoeft u maar 1 keer te doen, de volgende keer opent u gelijk met adressenlijst)
U voert alle gegevens in en klikt vervolgens op – nieuw item, net zo lang tot alle adressen ingevoerd zijn.
Klik op sluiten en sla de gegevens op.
Ga naar een bestaande lijst gebruiken- en vervolgens naar – Labels schikken.
Klik op adresblok en kies volgens het voorbeeld, en klik op ok.
Klik daarna op – Alle etiketten bijwerken
Ga naar volgende- Labelvoorbeeld
Samenvoeging voltooien
Klik op afdrukken

U kunt nu alle adres etiketten in een keer afdrukken.

Liever online een kaartje versturen?
Het leukste is natuurlijk om een persoonlijk kaartje te krijgen met een persoonlijke tekst. Maar op zich kan dit ook prima via internet! Wilt u uw dochter of familielid eens laten zien dat u al prima met de computer overweg kunt? Stuurt u dan naast een normale kerst kaart ook eens een online kaartje. De beste site waar u dit kunt doen is Hallmark. Om een kaart te versturen via hallmark, klikt u hier.

Bron: Computermail.nl

Kerstkado tip: Proefabonnementen

Bent u nog op zoek naar leuke kadotips voor de kerstdagen? Computermail.nl heeft wel een aantal goede tips. Een proefabonnement op het computer tijdschrift dat bij u past. Speciaal voor u is computermail op zoek gegaan naar enkele scherpe aanbiedingen!

Voor iedereen: Computermail.nl
Een gratis abonnement op Computermail.nl. Hierin staan tips voor de beginner tot de echte computerexpert, en is geheel gratis! Het is wat lastig in te pakken, maar voor de creatievelingen onder u moet dat geen probleem zijn.
Meer informatie over aan- en afmelden...

Voor beginnende computergebruikers: Computer Idee
Een abonnement op Computer Idee. Volgens de redactie van Computermail.nl het beste blad om te leren omgaan met de computer. Alles word simpel en stap voor stap uitgelegd, alle basis onderwerpen komen hierin aan bod.
Computermail aanbieding: 12 nummers 15 euro (super aanbieding!)

Voor de ervaren computergebruikers: PC Magazine
Een abonnement op PC Magazine. Niet alleen de standaard office of windows pakketten komen hierin aan bod, maar ook veel rand apparatuur, waar dieper in word gegaan op interessante details, en toch te lezen is voor de regelmatige gebruiker.
Computermail aanbieding: 4 nummers voor 12 euro

Voor echte computerexperts: PCM
Een abonnement op PCM. Altijd op zoek naar nieuwe snufjes en uitbreidingen voor uw PC, en al op de hoogte van alle onderwerpen van gisteren? Neem dan een abonnement op PCM en u zult niet teleurgesteld worden!
Computermail aanbieding: 5 nummers voor maar 15 euro


Niet gevonden wat u zocht?
Voor bijna alle andere tijdschriften zijn ook goede aanbiedingen te vinden. Kijkt u voor een volledig overzicht bijvoorbeeld eens bij DeBladen.nl


Bron: Computermail.nl

 
Computermail.nl nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief is verzorgt door: Computermail.nl in samenwerking met: Zietuwel.nl